Μενου

Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης
ΔΗΜ 2023: Εργαστήριο για παιδιά και ενήλικες σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση Μαμαγαία
18 Μαΐου 2023
Εργαστήρια

Εργαστήριο για παιδιά και ενήλικες σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση Μαμαγαία

MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη (Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21)

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 | 17:00-19:30

 

Πώς είναι να ζούμε σε γειτονιές γεμάτες απορρίμματα; Η Γη αντέχει άλλο πλαστικό; Μπορεί ένα μουσείο να αναδείξει περιβαλλοντικά ζητήματα; Τι ευχόμαστε για το μέλλον;

Μέσα από παιχνίδια ρόλων και αυτοσχεδιασμούς, παιδιά και ενήλικες γνωρίζουν έννοιες της οικολογίας, αναζητούν απαντήσεις, δοκιμάζουν τις σκέψεις τους και πειραματίζονται με ποικίλα υλικά.

Έργα της Ξένια Έντερ και των υπόλοιπων καλλιτεχνών της σχολής της Οργανικής Παιδείας, από τη συλλογή ρωσικής πρωτοπορίας του Γιώργου Κωστάκη, πραγματικές εικόνες και βίντεο από τη ρύπανση υδροβιότοπων στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο λειτουργούν ως βάση για το περιβαλλοντικό εργαστήριο με κεντρική θεματική τη δράση για την την κλιματική αλλαγή και την ποιότητα της ζωής στη Γη.

Η Μαμαγαία είναι μια περιβαλλοντική οργάνωση με στόχο την αναβάθμιση της καθημερινής ζωής στις πόλεις, του κοινωνικού και του αστικού περιβάλλοντος. Μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις, η Μαμαγαία σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις ικανές να αλλάξουν την καθημερινή ζωή των πόλεων και των γειτονιών. Στοχεύει στην ανάπτυξη της κοινωνικής συνοχής, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στην ενίσχυση των κοινοτήτων και στα ανθρώπινα δίκτυα.

 

Για παιδιά 8-11 με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

Ομάδα σχεδιασμού και υλοποίησης:

Δομινίκη Βαγιάτη, Συντονίστρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων Μαμαγαία https://mamagea.gr/

Εύη Παπαβέργου, Κατερίνα Παρασκευά, Χριστίνα Παπαϊωακείμ, Επιμελήτριες εκπαίδευσης MOMus

Ελεύθερη είσοδος. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2310 589222. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 

Το εργαστήριο εντάσσεται στο πρόγραμμα του MOMus για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2023 με φετινό θέμα από το ICOM «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής».

 ---------

Φωτ. Ξένια Έντερ, Λίμνη (Ταρχόφκα), 1925, ακουαρέλα σε χαρτί

©MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη