Μενου

Μουσείο Άλεξ Μυλωνά
Το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2024
18 Μαΐου 2024
Δράσεις

Με θέμα «Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα» εορτάζεται φέτος η Διεθνής Ημέρα Μουσείων το Σάββατο 18 Μαΐου 2024.

 

Τα μουσεία ως δυναμικοί φορείς πολιτισμού και εκπαίδευσης, έχουν τη δυνατότητα να καλλιτεχνούν και να αναπτύσσουν την περιέργεια, τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη, παρέχοντας στο κοινό μια ολοκληρωμένη εμπειρία γνώσης και ψυχαγωγίας. Χώροι ανοιχτοί για όλους τους πολίτες, προωθούν την έρευνα και τη διάδοση νέων καινοτόμων ιδεών. 

 

Με την επιλογή του θέματος για το 2024 «Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα», το ICOM επιθυμεί να αναδείξει τα μουσεία ως ζωτικούς χώρους σύγκλισης της εκπαίδευσης και της έρευνας, που καλύπτουν ένα ευρύτατο πεδίο, από την τέχνη και την ιστορία ως την επιστήμη και την τεχνολογία, όπου η καινοτομία ενώνεται με την παράδοση. Κατά συνέπεια, έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν σημαντικά στην κατανόηση του κόσμου. 

 

Ο φετινός εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων προωθεί την αντίληψη για έναν βιώσιμο κόσμο, με ενσυναίσθηση και χωρίς αποκλεισμούς. 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα 

MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά (Αθήνα, Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο)

-Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Ελεύθερη είσοδος με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας έως τις 20:00.

 

-Σάββατο 18 Μαΐου 2024 | 13:00

Ξενάγηση στην έκθεση «’Αλεξ Μυλωνά: Δια χειρός»

 

Η έκθεση αποδίδει το συμβολικό βάρος που αναλογεί στην Άλεξ Μυλωνά και αναδεικνύει εκ νέου το έργο της σημαντικής γλύπτριας. Ήδη πέντε χρόνια μετά την έκθεση για την Άλεξ Μυλωνά το 2019, λίγους μήνες μετά την ίδρυση του MOMus, η πλούσια συλλογή του Μουσείου μελετάται εκ νέου, το μέρος της μέχρι πρότινος μόνιμης έκθεσης αναδιοργανώνεται και παράλληλα οργανώνεται μια νέα εκθεσιακή πρόταση, με την παρουσίαση μεγαλύτερου συνόλου έργων της καλλιτέχνιδας από αυτά που έχουν εκτεθεί ως τώρα. Η έκθεση συντονίζεται με το αφιέρωμα που οργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου στο πλαίσιο του WOW Αθήνα 2024.

 

Ελεύθερη είσοδος. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 210 3215717 (Τρίτη-Κυριακή 11:00-19:00).