Μενου

Μουσείο Άλεξ Μυλωνά
To MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά στο This is Athens City Festival!
16 Μαΐου 2024 - 23 Μαΐου 2024
Ξεναγήσεις

Για δεύτερη χρονιά, το This is Athens City Festival συγκεντρώνει και προτείνει στους κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας για το μήνα Μάιο ειδικές εκδηλώσεις πολιτισμού, γαστρονομίας και όχι μόνο!

 

To MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά συμμετέχει στο φετινό This is Athens City Festival με δύο ειδικές ξεναγήσεις στην τρέχουσα έκθεση «Άλεξ Μυλωνά: Δια χειρός» στις 16 και 23 Μαΐου 2024 (στα ελληνικά και στα αγγλικά αντίστοιχα) με δωρεάν συμμετοχή για το κοινό. Δηλώσεις συμμετοχής στο +30 2103215717, Τρίτη-Κυριακή 11:00-19:00. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα.

 

Η έκθεση «Άλεξ Μυλωνά ­­–Δια χειρός» είναι η πρώτη από μια σειρά εκθέσεων που διοργανώνει το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, προβάλλοντας γυναίκες γλύπτριες το 2024, υπό τον γενικό τίτλο «Τέσσερις Καλλιτέχνιδες, Τέσσερις Στάσεις».

 

Πάνω από 100 έργα της Άλεξ Μυλωνά συνθέτουν το σύμπαν της γλύπτριας, η οποία είχε ως απόλυτη προτεραιότητα στο έργο της την καινοτομία στη σύγχρονη γλυπτική. Η καλλιτέχνης διοχέτευσε την ενέργεια, τη δύναμη και τη ζωντάνια της στη δημιουργική της πορεία, που ξεκίνησε το 1950 και ολοκληρώθηκε πενήντα χρόνια αργότερα.

 

Το Μουσείο, που φέρει το όνομα της ιδρύτριάς του, ανήκει στην «οικογένεια» του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης, του MOMus, και στεγάζεται σε δύο διατηρητέα κτίρια στην περιοχή του Θησείου, από όπου οι επισκέπτες του έχουν υπέροχη θέα στην Ακρόπολη.

 

Περισσότερα για το This is Athens City Festival: This is Athens - City Festival