Μενου

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Ξεναγήσεις «Ψηλαφώντας έργα σύγχρονης τέχνης» για άτομα με και χωρίς οπτική αναπηρία στο MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
27 Νοεμβρίου 2021
Ξεναγήσεις

Ξεναγήσεις «Ψηλαφώντας έργα σύγχρονης τέχνης» για βλέποντες και άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης στη μόνιμη συλλογή του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, 12:00-13:00 και 13:30-14:30

 

Δύο ξεναγήσεις για βλέποντες και άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης θα πραγματοποιηθούν από την Off Stream, σε επιλεγμένα έργα από τη μόνιμη συλλογή του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-HELEXPO, Θεσσαλονίκη), το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, 12:00-13:00 και 13:30-14:30.*

Με αφορμή και οδηγό τις συμπεριληπτικές εφαρμογές του προγράμματος Mind’s Eye σε επιλεγμένα έργα καλλιτεχνών της μόνιμης συλλογής του μουσείου, όπως των Αλέξη Ακριθάκη, Μαρίνα Καρέλλα, Takis, Dennis Oppenheim κ.ά., το κοινό θα έχει την δυνατότητα να προσεγγίσει τη σύγχρονη τέχνη ενεργοποιώντας αισθήσεις πέρα από την όραση, όπως η αφή και η ακοή.

Με ξεναγούς τον Θανάση Σιδέρη, εκπαιδευτή ενηλίκων και την Στέλα Αναστασάκη, ιστορικό τέχνης και συν-ιδρύτρια της Off Stream, οι συγκεκριμένες ξεναγήσεις θα λειτουργήσουν ως κοινός τόπος για επισκέπτες με και χωρίς οπτική αναπηρία.

Το «Mind’s Eye» είναι ένα project της Off Stream που υλοποιήθηκε το 2020 σε τμήμα της συλλογής του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών του Παραρτήματος της Θεσσαλονίκης.

 

*Συμμετοχή στις ξεναγήσεις κατόπιν κράτησης στο τηλέφωνο 2310240002 και ηλεκτρονικά στο e-mail reception.contemporary@momus.gr .

Στον χώρο τηρούνται όλες οι συνθήκες ασφάλειας της δημόσιας υγείας. Η είσοδος επισκεπτών/τριών στο μουσείο επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης SARS-Cov-2 (έως 6 μήνες από τη διάγνωση), είτε Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19. H χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική καθόλη τη διάρκεια παραμονής στον χώρο.