Μενου

Μουσείο Άλεξ Μυλωνά
Ira Waldron
20 Ιουνίου 2024 - 30 Αυγούστου 2024
Περιοδικές

Εγκαίνια: Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, 20:00

 

Η Ira Waldron γεννήθηκε στο Λένινγκραντ και από τα μέσα της δεκαετίας του ‘80 ασχολήθηκε επαγγελματικά με την τέχνη στο Λονδίνο, τη Μόσχα και το Παρίσι. Με εκθέσεις στη δυτική Ευρώπη και τη Ρωσία και συμμετοχές σε πολυάριθμα διεθνή projects, τα έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Χρησιμοποιώντας ποικίλα μέσα, όπως ζωγραφική, εγκαταστάσεις, φωτογραφίες, μεταξοτυπίες, ανθρωπόμορφες πορσελάνες, κεντήματα, θίγει με ριζοσπαστικό τρόπο και με σκοτεινό χιούμορ κοινωνικά, πολιτικά, θρησκευτικά και σεξουαλικά ζητήματα που ξεπερνούν τα όρια των συμβάσεων και των προκαταλήψεων. Το χιούμορ, ο παιγνιώδης χαρακτήρας και η τόλμη είναι χαρακτηριστικά που διατρέχουν το έργο της.

 

Η έκθεση τιμά τη σημαντική αυτή καλλιτέχνιδα που πέθανε το 2023, την επανασυστήνει στο ευρύ κοινό, και αναδεικνύει με την ευκαιρία τη μεγάλη δωρεά περίπου 300 έργων της προς το MOMus, δωρεά που ολοκληρώθηκε λίγο πριν το θάνατό της.

 

Η έκθεση είναι η δεύτερη παραγωγή του MOMus-Μουσείου Άλεξ Μυλωνά για το 2024 σε μια σειρά εκθέσεων-αφιερώματος με τίτλο «Τέσσερις Καλλιτέχνιδες, Τέσσερις Στάσεις», στο οποίο πρωταγωνιστούν γυναίκες εικαστικοί και γυναίκες επιμελήτριες.

 

Επιμέλεια: Αρετή Λεοπούλου