Μενου

14 Δεκεμβρίου 2023

Νέα-Ανακοινώσεις
Γιορτές στο MOMus!

Με πολλές, διαφορετικές και… φωτεινές προτάσεις ξεκινά η εορταστική περίοδος στο MOMus, για όλους τους φίλους και τις φίλες που θα επιλέξουν τα μουσεία του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. 

Εργαστήριο μαγειρικής και photobooth, μαγικές πινακίδες οδοσήμανσης για τον Άγιο Βασίλη, ένα όμορφο κάλεσμα που θα φωτίσει και θα ζεστάνει μία μεγάλη νύχτα του χρόνου, ειδικές τιμές σε επιλεγμένες εκδόσεις και γιορτινές προτάσεις από τα πωλητήρια των μουσείων του MOMus και για το τέλος της χρονιάς μια πρωτότυπη και ατμοσφαιρική μουσική – μουσειακή εμπειρία με πειραματικούς ήχους συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα, μαζί με τις καλύτερες ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!

 

Οι χώροι του MOMus θα παραμείνουν κλειστοί 25 & 26.12.2023, 01 & 06.01.2024.

Στις 24 & 31.12.2023, ανοιχτά έως τις 14:00.

 

 

Αναλυτικά παρακάτω το πρόγραμμα

 

Bazaar εκδόσεων σε όλα τα MOMusShops!

14 Δεκεμβρίου 2023 – 07 Ιανουαρίου 2024

MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης

MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

MOMus-Πειραματικό Κέντρο τεχνών

MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά 

 

Πρόσφατες αλλά και παλαιότερες εκδόσεις των μουσείων του MOMus «βάζουν» τα γιορτινά τους και διατίθενται στα πωλητήρια του MOMus σε ειδικές τιμές, με έκπτωση έως και 60%. Στους ίδιους χώρους, αντικείμενα merchandise γίνονται οι πιο ενδιαφέρουσες επιλογές για δώρα.

 

 

Merry CLICKmas! @MOMusPhotography 

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, 11:00-14:00

MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α΄, 1ος όροφος, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, τ. 2310 566716)

Χριστουγεννιάτικη διάθεση, πεντανόστιμα γλυκίσματα, χειροποίητα στολίδια και εορταστικά φωτογραφικά κλικ θα γεμίσει την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, 11:00-14:00 το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης για να πούμε μαζί και αυτή τη χρονιά... «Merry CLICKmas»!

Το καφέ του Μουσείου μετατρέπεται σε εργαστήριο μαγειρικής, όπου οι μικροί επισκέπτες παρέα με το Mammy’s Caravan θα φτιάξουν και θα διακοσμήσουν τα δικά τους pancakes με φρούτα και ζαχαρωτά, ενώ για πρώτη φορά θα δοκιμάσουν παρασκευές από… βρώσιμη χρωματιστή πλαστελίνη!

Ακόμη, θα κατασκευάσουν τα δικά τους στολίδια για να διακοσμήσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μουσείου, με έμπνευση από τη Thessaloniki PhotoBiennale 2023, ενώ ο φωτογραφικός θάλαμος του Facebooth θα βρίσκεται για ακόμη μία χρονιά στον χώρο για να «αιχμαλωτίσει» όμορφες στιγμές, αστείες χριστουγεννιάτικες πόζες και εορταστικά χαμόγελα!

Ελεύθερη είσοδος

 

 

Φως που θα φωτίσει τη νύχτα @MOMusContemporary

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, 18:00-22:00

MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατίας 154, εντός ΔΕΘ-Helexpo, είσοδος από τη νότια πύλη – πύργος ΟΤΕ), τ. 2310 240002)

Το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «ρίχνει» λαμπερό, γλυκό φως λίγο πριν το Χειμερινό Ηλιοστάσιο και τη μεγαλύτερη νύχτα του έτους με ένα φωτεινό εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά και μεγάλους, ξενάγηση στην τρέχουσα έκθεση «Vanitas. Ιστορίες από το επέκεινα», κρασί και εδέσματα για όλους από τους ChefsforZeroHunger την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, από τις 18:00 το απόγευμα.

Εκπαιδευτικό εργαστήριο: «Γιορτινές μεταμορφώσεις: φωτοσημάνσεις – ονειροσημάνσεις!» Έχεις σκεφτεί τις ευχές σου για το 2024; Ποιες επιθυμίες και όνειρα θα ήθελες να πραγματοποιηθούν; Μήπως μια «μαγική πινακίδα οδοσήμανσης» που λάμπει στο σκοτάδι μπορεί να βοηθήσει τον Άγιο Βασίλη, να βρει το δρόμο και να φτάσει πιο γρήγορα σε σένα και στους αγαπημένους σου, τις ημέρες των γιορτών; Μήπως τελικά η δημιουργία μιας «μαγικής πινακίδας» είναι ο τρόπος προς την εκπλήρωση των επιθυμιών μας; Προσεγγίζουμε τα έργα τέχνης του Stephen Antοnakos, της Chryssa (Χρύσας Βαρδέα) και του Γιάννη Μπουτέα που ανήκουν στη μόνιμη συλλογή του μουσείου και φωτίζουν τον χώρο του εξωτερικά και εσωτερικά! Στο εργαστήρι χρησιμοποιούμε χρώματα που λάμπουν στο σκοτάδι και δημιουργούμε ζωγραφικά έργα που είναι ορατά και την ημέρα και τη νύχτα… προσωπικά σύμβολα σήμανσης – σύμβολα ανάδειξης του «τόπου της επιθυμίας μας»! Φιλοτεχνούμε φωτεινές πινακίδες για το δικό μας σπίτι και αφήνουμε τα δικά μας «φωτεινά ίχνη-διαδρομές» στον χώρο του μουσείου, γεμάτα ευχές για τον νέο χρόνο.

Σχεδιασμός- Υλοποίηση : Βίλλυ Πολυζούλη,  Λένα Αθανασοπούλου 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 7 έως 107!

Γενική είσοδος στο μουσείο για όλους: 2€ 

 

 

SPEKTRAUM X MOMus vol.2 @MOMusModern

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023, 19:00-00:30

MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (Κολοκοτρώνη 21, Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη, τ. 2310 589143)

Σε συνέχεια της πρώτης, απόλυτα επιτυχημένης διοργάνωσης του μουσικού event SPEKTRAUM X MOMus που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου,  το MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη επανέρχεται με μια ιδιαίτερη μουσική – μουσειακή εμπειρία την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023, από τις 19:00 έως μετά τα μεσάνυχτα.

Λίγες μέρες μετά το άνοιγμα της νέας του έκθεσης με τίτλο «Σολομόν Νικρίτιν. Ακούγοντας τη ζωή», το Μουσείο μάς προσκαλεί σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική μουσική εμπειρία στους εκθεσιακούς του χώρους. 

Στο SPEKTRAUM X MOMus vol.2 τα έργα του Σολομόν Νικρίτιν πλαισιώνονται με πειραματική ηλεκτρονική μουσική, σε μια βραδιά όπου όλοι θα έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε την έκθεση με διαφορετικό τρόπο και να απολαύσουμε εξαιρετικά DJ Sets από τους Meibe και HHXLT, μέσα σε ένα περιβάλλον μιας άλλης εποχής, στον ιδιόμορφο, ερμητικά προσωπικό και ταυτόχρονα ασύλληπτα εκτεταμένο, σκοτεινό και συνάμα γεμάτο χρώματα, κόσμο του Νικρίτιν. 

Οι καλλιτεχνικές θεωρίες του Νικρίτιν ξεπερνούσαν τα όρια των εικαστικών τεχνών και έβρισκαν έδαφος στη μουσική, στο θέατρο, στην κίνηση, με μια σειρά καλλιτεχνικών πειραματισμών και πρωτοποριακών προτάσεων στον ήχο και εν γένει στις παραστατικές τέχνες. Αυτή την ιδιαίτερη πτυχή του Νικρίτιν σκοπεύει να αναδείξει το SPEKTRAUM X MOMus vol.2, προσφέροντας μια εμπειρία της πολυδιάστατης καλλιτεχνικής δημιουργίας του στις συνθήκες ενός σύγχρονου μουσείου.

Εισιτήρια αποκλειστικά online στον σύνδεσμο https://cometogether.live/event/688/spektraum-x-momus-vol-2

Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων διαθέσιμος. 

 

Meibe

Ο Meibe (Γιώργος Χατζηπαρασίδης) είναι παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής και DJ με έδρα την Ελλάδα. Το πρώτο σου σημείο επαφής με την ηλεκτρονική μουσική ήταν το 2015 όταν επηρεάστηκε και ένιωσε να διεγείρεται από underground σκηνές της Αγγλίας, της Γερμανίας και της Ρουμανίας. Μετά από κάποια χρόνια που έβγαινε και άκουγε DJ ένιωσε την ανάγκη να εξερευνήσει τον εαυτό του κι έτσι άρχισε να φτιάχνει τη δική του μουσική – χωρίς καμία πίεση χρόνου. Όποτε αισθάνεται άνετα με αυτό που δημιουργεί, το μοιράζεται με τον κόσμο. Η δισκογραφία του θα περιγραφόταν ως μια ομοιογενής μίξη House, Minimal και Breaks, πάντα με την υπογραφή του και εναρμονισμένη με το στυλ του. Ο Meibe εξελίσσει συνεχώς της τεχνική του τόσο σε επίπεδο παραγωγής μουσικής όσο και σε επίπεδο DJing. Αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα.

 

HHXLT

Η Έλενα Χολτχαουζεν ή αλλιώς HHXLT δραστηριοποιείται στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια ως DJ. Επίσης την συγκεκριμένη χρονική περίοδο κάνει τα πρώτα της βήματα ως ανερχόμενη producer/παραγωγός. Οι μουσικές που επιλέγει να παίζει και να δημιουργεί έχουν έντονες επιρροές από electro, ebm και industrial στοιχεία.