Μενου

14 Ιουνίου 2024

Νέα-Ανακοινώσεις
Performance χορού: μέσα από το αρχείο της sinequanon

Ιστορίες του σώματος για ένα επόμενο αύριο

Πέμπτη 20 & Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 | 20:00

 

Η ζωή εμφανίζεται στον κόσμο με τη μορφή ενός σώματος. Το σώμα βιώνει και ταυτόχρονα καταγράφει την ιστορία του. Αφήνει το αποτύπωμά του στο χώρο και το χρόνο.

 

H ιστορία λέγεται ή γράφεται με πολλούς τρόπους και σε πολλούς τόνους και τελικά οι ιστορίες είναι άπειρες. Πόσες όμως ιστορίες χωρούν σε ένα μουσείο; Και πώς μια ομάδα χορού καλείται να συνομιλήσει με τις 100 ιστορίες των καλλιτεχνών του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην τρέχουσα έκθεση με τίτλο «Από εδώ και πέρα. Ιστορίες για ένα επόμενο αύριο»; Τα ίδια τα έργα εκπέμπουν σήματα, τα οποία καλούμαστε να συλλάβουμε και να μεταμορφώσουμε μέσα από το ίδιο μας το σώμα.

 

Η performance της ομάδας χορού sinequanon θα ξεκινήσει από το ανδρείκελο του Βλάση Κανιάρη, ως κεντρική μορφή ενός παράδοξου Μυστικού Δείπνου. Ίσως, το να μοιραστούμε κάποιες από τις ιστορίες μας στο τέλος της βραδιάς θα ήταν και το ζητούμενο για ένα επόμενο αύριο.

 

Συντελεστές

Σύλληψη / Χορογραφία: sinequanon

Μουσική: Αλέξανδρος Ιωάννου

Ενδυμασία: Richard Antony

Φωτογραφία: Λίλα Σωτηρίου, Γιάννης Γούτμαν

Video: Ειρήνη Χατζηκυριακίδου

Συντονισμός: Ιωάννης Δαλάκας

 

Ερμηνεία: Σοφία Παπανικάνδρου, Αλέξης Τσιάμογλου, Ηλίας Καραμήτρος, Σοφία Χατζηβασιλείου, Αλέξανδρος Ιωάννου, Δημήτρης Σωτηρίου

 

Η παράσταση «μέσα από το αρχείο της sinequanon» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Καλλιτεχνική ταυτότητα της ομάδας sinequanon

Η ομάδα σύγχρονου χορού sinequanon ιδρύεται στην Αθήνα το 1992 από πέντε σπουδαστές της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης με όραμα την καλλιτεχνική συλλογικότητα. Συνεχίζει την εκπαίδευσή της στη Νέα Υόρκη, όπου έρχεται σε επαφή με σύγχρονες τεχνικές χορού, που βασίζονται στην ανατομία και την φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος.

 

Το 1995 η ομάδα επιστρέφει και αρχίζει τις δικές της χορευτικές παραγωγές, λαμβάνοντας την πρώτη της επιχορήγηση από το ΥΠΠΟΑ. Μέχρι σήμερα, έχει δεχτεί παραγγελίες έργων από τον ΟΜΜΑ, το Ελληνικό Φεστιβάλ, το Εθνικό Θέατρο, το Center Culturel Aragon, την Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, τους Παραολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004, το Εθνικό Θέατρο κ.ά. Το 2008 αποτελεί την επίσημη εκπροσώπηση της Ελλάδας για το χορό στο Έτος Ολυμπιακού Πολιτισμού στην Κίνα. Το 2010 η ομάδα μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη, όπου αναλαμβάνει το Χοροθέατρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος από το 2010 ως το 2013. Από το 2021 ως το 2023 αναλαμβάνει την εισήγηση του χορού στα πλαίσια της δράσης «Θερινό Μαντείο ΔΗΚΕΠΕΘΕ Ιωαννίνων» στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.

 

Η συμμετοχή στην εκδήλωση γίνεται με το εισιτήριο εισόδου στον χώρο. Η προμήθεια του εισιτηρίου γίνεται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ComeTogether εδώ ή/και διά ζώσης από την Υποδοχή του Μουσείου. 

Ισχύουν μειωμένες τιμές για συγκεκριμένες κατηγορίες.

Πληροφορίες στο τηλ. 2310 240002 (εσωτ.1)