Μενου

9 Μαΐου 2024

Νέα-Ανακοινώσεις
Το MOMus στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης!

Το MOMus συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, τη γιορτή του βιβλίου στην πόλη, με το ειδικό MOMus-Stand του και μια εκδήλωση λόγου κατά την οποία θα παρουσιαστούν πρόσφατες εκδόσεις του Οργανισμού. 

 

Πέμπτη 16 – Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Περίπτερο 13 | Stand: 036 

Είδη πωλητηρίου και εκδόσεις-κατάλογοι από τρέχουσες και παλαιότερες εκθέσεις από όλα τα μουσεία του MOMus θα είναι διαθέσιμα στο Stand του Οργανισμού, στη φετινή διοργάνωση. 

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 16.5, 15:00-21:00 / Παρασκευή 17.5 & Σάββατο 18.5, 10:00-22:00 / Κυριακή 19.5, 10:00-21:00 

Είσοδος ελεύθερη 

 

Παρασκευή 17-Κυριακή 19 Μαΐου 2024

MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης | Αμφιθέατρο «Ξανθίππη Χόιπελ»

Το 5ο Διεθνές συνέδριο Fast Forward με ειδικό τίτλο «Hidden (Hi)stories: New Perspectives of Women’s Photographies», θα πραγματοποιηθεί με ανοιχτή συμμετοχή για το κοινό, σε συνδιοργάνωση του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με τα βρετανικά πανεπιστήμια University for the Creative Arts και University of Sunderland.

 

Σάββατο 18 Μαΐου 2024 | ώρα 17:00 

Περίπτερο 14| αίθουσα Διάλογος

Παρουσίαση εκδόσεων και ιστοριών από τις συλλογές του MOMus 

Η Θούλη Μισιρλόγλου και η Αγγελική Χαριστού θα συζητήσουν και θα παρουσιάσουν ανέκδοτες και άγνωστες ιστορίες που αφηγούνται τις περιπέτειες των έργων και των καλλιτεχνών, καθώς και τις αναζητήσεις των ερευνητών, των ιστορικών και άλλων προσωπικοτήτων του χώρου του πολιτισμού. 

 

Οι μόνιμες συλλογές του MOMus, ειδικά του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης, εκκινούν το διάλογο γύρω από τις κοινωνικές και καλλιτεχνικές σχέσεις που τα ίδια τα έργα, οι δημιουργοί και οι αποδέκτες τους επιτρέπουν να αναπτυχθούν.

 

Ομιλητές: 

Θούλη Μισιρλόγλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης 

Αγγελική Χαριστού, επιμελήτρια συλλογής Κωστάκη, MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης

Ξανθίππη Χόιπελ, πρόεδρος Ιδρύματος «Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης»

Συντονισμός: Κυριακή Τσολάκη, δημοσιογράφος

Είσοδος ελεύθερη 

 

Όλο το πρόγραμμα της 20ής ΔΕΒΘ, εδώ bit.ly/4b2Jzv2 .